PROSUMATORII VOR AVEA PARTE DE COMPENSARE CANTITATIVĂ

La propunerea Ministerului Energiei în ședința de Guvern de astăzi a fost adoptată Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 precum și modificarea Legii pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie nr. 220/2008.

Era necesară adoptarea acestei OUG având în vedere că realizăm și transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2019/944 privind normele comune pentru piața internă de energie electrică.

Totodată, printre modificările realizate prin OUG se numără următoarele:

Primăriile (UAT-urile) pot co – finanța extinderea rețelelor de gaze naturale

Prosumatorii (200 KW) vor beneficia de compensare cantitativă, iar furnizorii de energie electrică sunt obligați să achiziționeze energia electrică, la solicitarea prosumatorilor care produc energie electrică în unități de producere a energiei cu o putere instalată între 200 kW și 400 kW.

Branșare gratuită la rețelele de energie și gaze naturale pentru toți clienții casnici
”Ne dorim să încurajăm cât mai mulți români să își instaleze surse de producere a energiei electrice verzi și astfel să fie compensați. Totodată, au fost realizate o serie de modificări mult așteptate legate de finanțarea proiectelor de dezvoltare a rețelelor de transport al energiei și gazelor naturale, dar și clarificări cu privire la costurile cu branșarea clienților casnici. Adoptarea OUG-ului a fost o prioritate, inclusiv în programul de guvernare”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Sursa: https://energie.gov.ro/

Monitorul oficial: Monitorul Oficial Partea I nr. 1259Fii propriul tău PRODUCĂTOR de ENERGIE!

Control Point Brasov oferă servicii de automatizări, național si internațional. Parteneri VALMET. Proiectare instalații de automatizare și instalații electrice.
Electro Point oferă soluții complete pentru implementarea proiectelor de instalație electrică între 0-1 KV pe baza autorizațiilor proprii și 1KV – 20 KV pe baza autorizațiilor partenerilor noștri.
Solar Point oferă soluții complete (la cheie) pentru sisteme fotovoltaice rezidențiale, retail și industrial. Participăm la programul finanțat de AFM pentru sisteme fotovoltaice.
OPEN